Schimbi postura corpului, schimbi viaţa - Andreea Runceanu
Blogul Andreei Runceanu, muzician si life coach.
blog, coaching, workshop, personal, life, viata, ghid, îndrumare, indrumare, spirit, trup, corp, relatii, relatii, cariera, strings, corzi, coarde, Andreea, Runceanu, Amadeus, Xenti, Mihaela, familie, cunoastere
17534
post-template-default,single,single-post,postid-17534,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Schimbi postura corpului, schimbi viaţa

Poate să îți determine starea de spirit sau chiar succesul în viață un lucru banal cum ar fi felul în care mergi?

Am văzut acum ceva vreme un discurs care mi-a relevat lucruri pe care nu le știam despre mine.

Amy Cuddy, un psiholog social discută în „Your Body Language Shapes Who You Are” despre limbajul trupului și ce influență are asupra vieții noastre.
Cercetările ei arată că poziția corpului schimbă literalmente chimia organismului tău: de exemplu faptul că stai cu spatele drept, într-o poziție care emană putere, chiar și atunci când nu ești prea sigur pe tine, duce la modificarea nivelurilor de cortizol și testosteron în creier.

Iar Tony Robbins, guru-ul american al „succesului personal”, afirmă că cea mai rapidă cale de a schimba starea emoțională este de a schimba limbajul corpului. El afirmă că, dacă îți schimbi focalizarea, limbajul corpului sau cuvintele pe care le folosești pentru a comunica, îți poți schimba instantaneu starea emoțională.
În concluzie, dacă vrei să fii sănătos, poartă-te ca un om sănătos. Dacă dorești să fii sexy, poartă-te ca o persoană sexy. Dacă vrei să fii puternic, poartă-te ca un om puternic. Dacă vrei să fii respectat, poartă-te ca un om respectabil. Dacă dorești să fii inteligent, poartă-te inteligent… și tot așa.

Acum să ne întoarcem la întrebarea de la începutul articolului: îți poate determina postura corpului starea de spirit sau chiar succesul în viață? Nu putem decât să încercăm acest exercițiu pe propria noastră piele. La mine a funcționat întotdeauna.

Ce-ar fi dacă ți-ai imagina că viața ta e un film american clasic, iar actorul din rolul principal – da, ăla cel mai frumos, cel mai bun și puternic, care își va face dreptate spre final într-un happy ending – ești chiar tu.
Dacă vrei să câștigi rolul principal în viața visurilor tale, trebuie să fii dipus să te porți, să mergi, să vorbești, să acționezi și să te simți ca personajul principal din această producție. Nu doar din când în când, ci să te confunzi în acest rol, întocmai ca marile staruri care prin februarie își ridică statuetele la Oscar.

Primul pas în formarea noului rol? Acordă atenție poziției corpului atunci când ești la birou, când folosești smartphone-ul sau când ești cu prietenii.
Stai cocoșat? Îndreaptă-ți spatele și vei observa că vezi cu ochi mai buni lumea din jur. Vrei să-ți faci prieteni? Fă contact vizual și nu uita să gândești pozitiv despre oamenii din fața ta, că atunci transmiți căldură în mod natural. Dorești să impui respect? Din nou trebuie să stai drept, iar când te plimbi, nu păstra brațele încrucișate în fața pieptului. Cu cât ești mai relaxat, cu atât transmiți mai multă încredere de sine.

Fă exercițiul acesta de rol zilnic, timp de o săptămână, și la final aștept să-mi spui cum te simți.

Note:
Foto: arthurhidden/Adobe Stock
Cuvinte cheie:
Nici un comentariu

Lasă un comentariu