Secretul reinventării carierei - Andreea Runceanu
Blogul Andreei Runceanu, muzician si life coach.
blog, coaching, workshop, personal, life, viata, ghid, îndrumare, indrumare, spirit, trup, corp, relatii, relatii, cariera, strings, corzi, coarde, Andreea, Runceanu, Amadeus, Xenti, Mihaela, familie, cunoastere
17503
post-template-default,single,single-post,postid-17503,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Secretul reinventării carierei

Multe dintre femeile de 30-40 de ani ajung la concluzia că nu sunt 100% satisfăcute de viața lor profesională și doresc să schimbe situația, dar pur și simplu nu știu în ce direcție să o ia.

Unul dintre domeniile cu care mă întâlnesc des în munca mea de coaching este cel al reinventării carierei. Iar întrebarea pe care am auzit-o cel mai des este aceasta: „Andreea, eu știu ce nu vreau, dar nu am nici o idee despre ce vreau să fac. Cum îmi dau seama de asta și de unde să încep?”

Este momentul în care încep să le acompaniez pe clientele mele într-o călătorie de transformare a carierei care se desfășoară pe parcursul unei serii de săptămâni sau luni.

Acest proces este conceput pentru a muta femeile din „Nu știu ce vreau” în „Știu ce vreau și știu cum să ajung acolo.”

 

Sunt însă și câteva lucruri pe care le poți face singură pentru a-ți oferi privilegiul de a privi din perspective diferite cariera ta și pentru a te întâlni cu noi oportunități, dar cel mai important este să nu te autolimitezi.

Secretul este, așadar, să fii deschisă inclusiv la lucruri cu care nu ești familiarizată sau despre care ai convingerea (limitativă) că nu sunt pentru tine, pentru că s-ar putea să ai surprize plăcute. Mai tot timpul ai surprize plăcute și aș putea să-ți dau chiar un exemplu din cariera mea.

Am studiat vioara de la vârsta de 7 ani și până la 20 de ani am crezut cu tărie două lucruri:
1. că voi face carieră ca violonist de muzică clasică într-o orchestră bună;
2. că nu sunt făcută pentru a fi solist de muzică pop.
De ce? Pentru că asta era imaginea mea despre mine. Pentru că nu-mi plăcea să stau în lumina reflectoarelor, nu știam și nu voiam să cânt altceva decât muzică clasică, eram timidă și n-aveam pic de farmec.
Și totuși, doar decizia de a mă duce la selecția pentru trupa Amadeus mi-a schimbat radical cursul carierei și mi-a infirmat multe convingeri despre ceea ce pot, ce vreau și ce-mi place.

Trebuie să ignorăm șabloanele pe care le-am autoconstruit, să trecem peste ezitări, să ne lăsăm liberi să explorăm.

 

Dacă vrei să afli cum îți identifici aptitudini și talente, poți citi aici.

Note:
Foto: Mopic/Adobe Stock
Cuvinte cheie:
Nici un comentariu

Lasă un comentariu