Care e reţeta relaţiei fericite? - Andreea Runceanu
Blogul Andreei Runceanu, muzician si life coach.
blog, coaching, workshop, personal, life, viata, ghid, îndrumare, indrumare, spirit, trup, corp, relatii, relatii, cariera, strings, corzi, coarde, Andreea, Runceanu, Amadeus, Xenti, Mihaela, familie, cunoastere
17033
post-template-default,single,single-post,postid-17033,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Care e reţeta relaţiei fericite?

Cred că iubirea, echilibrul și înțelegerea celuilalt sunt elementele care compun rețeta unei relații fericite pe termen lung. Dar aș mai adăuga la acestea un ingredient care dă savoare.

Dincolo emoția iubirii, de raționalul echilibrului și de receptivitatea înțelegerii reciproce, orice relație are numai de câștigat dacă avem grijă să păstrăm și să cultivăm bucuria de a râde și a ne juca.

În multe cazuri am observat că oamenii au senzația că, dacă se căsătoresc, trebuie să devină serioși. Că, dacă au niște responsabilități în plus, nu se mai pot copilări și nu se mai bucură de lucrurile care îi fac pe ei să se simtă 100% vii. Foarte greșit.

Fiecare cuplu are momente de cumpănă, ele find mai mult sau mai puțin marcante, în funcție de natura relației. La mine acestea au fost la începutul relației, înainte să ne căsătorim, când nu ne cunoasteam așa bine iar eu nu reușeam să mă relaxez foarte bine și să devin 100% eu în preajma lui. Din păcate experiența pe care o avem de obicei ne dictează citirea celuilalt și comportamentul nostru față de el. Mi-a luat cam un an până când l-am cunoscut cu adevărat pe cel ce îmi este soț acum, an în care, din când în când, declaram amândoi că nu vrem să ne mai vedem, pentru ca apoi să ne încălcăm cuvântul a doua zi.

În fiecare relație apar discuții și divergențe, ele putând degenera mai ales dacă unul sau mai multe dintre elementele menționate la început slăbesc temporar, dintr-o cauză sau o stare anume. Poate suntem stresați și e greu să mai privim evenimentele la fel echilibrat. Poate suntem teribil de obosiți și nu mai suntem în stare să fim la fel de atenți la cuvintele și gesturile celuilalt. Sau poate traversăm o perioadă de rutină care din păcate erodeaeză emoțiile iubirii. Însă stă în puterea noastră să remarcăm asta prin autoobservare și introspecție, și putem echilibra apoi situația, concentrându-ne pe factorii care sunt încă puternici.

Și încă ceva : nu trebuie să uităm niciodată că doar câteva clipe de joacă schimbă brusc situația, atrăgându-l și pe celălalt într-o stare de spirit capabilă să potențeze iubirea și să ne facă să regăsim ușor echilibrul și înțelegerea.

Nu mai spun cât de minunat este când ne aducem aminte să râdem și să ne jucăm mai des, nu doar în situațiile în care apelăm la joacă și râs ca la o frână de urgență, care să ne oprească din alunecarea către insensibilitate, ceartă și nefericire.

Note:
Foto: vadymvdrobot/Adobe Stock
Cuvinte cheie:
Nici un comentariu

Lasă un comentariu