Citat din Hugh Howey (Beacon 23) - Andreea Runceanu
Blogul Andreei Runceanu, muzician si life coach.
blog, coaching, workshop, personal, life, viata, ghid, îndrumare, indrumare, spirit, trup, corp, relatii, relatii, cariera, strings, corzi, coarde, Andreea, Runceanu, Amadeus, Xenti, Mihaela, familie, cunoastere
17333
post-template-default,single,single-post,postid-17333,single-format-quote,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

We live in the present, but our happiness relies heavily on the future. Our mood is as much expectation as experience.

— Citat din Hugh Howey (Beacon 23)

Un scurt citat din Beacon 23, un roman scris de Hugh Howey și publicat pe secțiuni, în 2015. E un roman de știință și ficțiune în care Howey ne lasă să privim o lume imaginară prin ochii și gândurile unui singuratic îngrijitor al unui far spațial – un element crucial în traficul galactic, dar cam cât se poate de departe de viața obișnuită. Personajul, al cărui nume real nu îl aflăm niciodată, este un veteran de război frământat de remușcări și regrete, copleșit de depresie și dezamăgit de lume și sine, dar în stare să șchioapete nesigur, încet și surprinzător chiar și pentru el, înapoi către înțelegere, eliberare, vindecare, iubire și, în final, o împăcare mult mai mare decât a lui însuși.

Trăim în prezent, dar fericirea noastră se sprijină mult pe viitor. Starea noastră de spirit vine din așteptări la fel de mult ca din experiențe.

Beacon23, de Hugh HoweyDeparte de a se prezenta drept o lucrare filosofică sau o pârghie de dezvoltare personală, Beacon 23 e o poveste din viitor care ne poate aduce aminte, cu umor, emoție, dramatism și profunzime în egală măsură, de câteva adevăruri ale lumii de azi și de confruntarea fiecăruia cu proprii săi demoni …De faptul că e important să te uiți și către tine atunci când cauți răspunsuri pentru lumea care te înconjoară și că este posibil să reușești totul chiar și atunci când ți se pare că ești antieroul perfect.

Plânsul nu este pur și simplu doar despre deschiderea unui stăvilar pentru unele traume private și despre eliberare – plânsul este și despre ai lăsa pe ceilalți să știe că suferi. Lacrimile noastre încearcă să servească un scop, dar rareori le lăsăm. Nu știu cum am început să subminăm acest scop – poate totul începe cu bătăușii din gimnaziu sau cu părinții care le spun copiilor să nu plângă în public pentru că îi jenează – dar știu că este nevoie de un pic de curaj ca să dezveți acea rușine și să fii lângă alții atunci când încearcă să dezvețe acea rușine, și știu că totul devine mai ușor după ce simți cât de sănătos este.

Și să nu te gândești vreo clipă că nu are ce să se întâmple undeva la capătul lumilor, în tristețe și izolare. O sumedenie de lucruri se întâmplă, în fizic și în gând – atât de multe încât vorbim de o poveste frumoasă, scrisă cu măiestrie, cu destule pasaje și fraze pe care mi-ar plăcea să le țin minte multă vreme. O recomand chiar și celor pentru care SF-ul nu e cel mai iubit dintre genuri.

Note:
Pe amazon.com, Beacon 23 poate fi găsită, sub diverse forme, aici. Mai multe despre Hugh Howey și poveștile lui găsești aici.
Foto: mode_list/Adobe Stock
Coperta: www.hughhowey.com
Cuvinte cheie:
Nici un comentariu

Lasă un comentariu