Ce-și doresc femeile și bărbaţii în cuplu? - Andreea Runceanu
Blogul Andreei Runceanu, muzician si life coach.
blog, coaching, workshop, personal, life, viata, ghid, îndrumare, indrumare, spirit, trup, corp, relatii, relatii, cariera, strings, corzi, coarde, Andreea, Runceanu, Amadeus, Xenti, Mihaela, familie, cunoastere
17026
post-template-default,single,single-post,postid-17026,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Ce-și doresc femeile și bărbaţii în cuplu?

De multe ori se folosesc sintagmele cuplu ideal, cuplu perfect, cuplu fericit, cuplu echilibrat etc. Este greșit din start, cele doua persoane care formează un cuplu trebuie să fie fericite și echilibrate, iar apoi totul va fi bine.

Tindem să ne concentrăm, în general, mai mult pe relație decât pe ceea ce facem fiecare în parte, deși cuplul este doar oglinda a ceea ce suntem noi, individual.

Noi, femeile, vrem să ne simțim în siguranță: asta înseamnă că trebuie să simțim de la celălalt iubire, să ne simțim conectați tot timpul. Iar asta nu o putem simți decât prin interacțiunea cu iubitul. De asta ne dorim să vorbim mult, să aflăm ce simte celălalt, să-l tragem de limbă despre ce a mai făcut azi Și cerșim, practic, non stop dovezi de iubire. Vrem să se întâmple mereu ceva, iar dacă nu se întâmplă, înseamnă că ceva nu e în regulă.
Ce nu înțeleg bărbații la noi este că nu avem nevoie decât de câteva momente în care să fie doar cu noi trup și suflet și să ne asculte. Atât. O discuție caldă ochi în ochi poate să o facă pe o femeie să depășească orice obstacol.

Ei, bărbații, văd relația mai mult ca un loc de relaxare decât ceva dinamic. De exemplu, pentru ei “acasă” este un loc sigur unde vrea să-și încarce bateriile, să fie el însuși, fără roluri, fără să fie nevoit să dovedească nimic. Se simte cel mai liniștit și fericit dacă partenera este pe lângă ei, chiar dacă poate nu fac neapărat ceva împreună. Dacă un bărbat simte nevoia să citească ceva timp de două ore fără să scoată o vorbă, practic ignorând ca mai e cu cineva în casa, asta nu înseamnă deloc că nu-l mai interesează partenera sau că n-o mai iubește sau că s-a plictisit de ea.

Pentru bărbați este foarte importanta rutină în dragoste, de exemplu ordinea din casă, o mâncare după care e înnebunit, sau alte lucruri care îl fac să se simtă bine și pe care este sigur că îl așteaptă acasă. Repectand această rutină – tăcerea lui, ziarul, timpul lui, etc, este o formă puternică de a-i arăta că-l iubești.
Pentru femei, din contră, surprizele dau sarea și piperul relației, contează mult lucrurile care le pot scoate din rutina zilnică.

Totuși, deși sunt mari diferențe de abordare și de reacții între femei și bărbați, de fapt toți își doresc aceleași lucruri.

Conform studiilor, în cele mai multe cazuri bărbații sunt foarte fericiți de cum arată partenera lor și nu își doresc să schimbe mai nimic la ea. Își doresc aceeași apropiere și conexiune strânsă cu ea, cum își doresc și femeile. Și ei vor aceleași lucruri așa cum ne dorim și noi, chiar dacă nu vor să vorbească despre asta.

În schimb, bărbații sunt mult mai afectați fizic – mă refer la starea sănătății – decât femeile, atunci când trec de exemplu printr-un divorț.

Note:
Foto: vadymvdrobot/Adobe Stock
Cuvinte cheie:
Nici un comentariu

Lasă un comentariu